Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Kontrola in nadzor bolniških odsotnosti


Bolniške odsotnosti so v Sloveniji zelo pogoste, za delodajalce pa zelo neprijetne, posebej še, če izostajajo zmeraj isti zaposleni in ko gre za izostanke do trideset dni. Večinoma so bolniške odsotnosti realne, pogosto pa gre za primere zavestnih kršitev navodil osebnega zdravnika. Primerno je, da delodajalec deluje preventivno in se v posameznih primerih prepriča ali zaposleni spoštuje navodila osebnega zdravnika in bolniške odsotnosti ne zlorablja za prepovedane aktivnosti ali celo za opravljanje pridobitne dejavnosti in potovanje.


Bolniške odsotnosti preverjamo na dva načina in sicer s formalnimi kontrolami ter z nadzori skozi daljše časovno obdobje. Pri nadzorih si pomagamo tudi z osebno zaznavo, to je z opazovanjem in sledenjem ter pri tem uporabljamo naprave za slikovno snemanje, s pomočjo katerih zagotovimo dokazno gradivo za morebitne kasnejše postopke.


00386 (0)2 230 22 00